În luna august, seria concertelor Organ Nights continuă în incinta Bisericii Negre

Concertul de orgă de sâmbătă, 7 august, începe la ora 18.00, iar biletele se pot achiziționa online de aici – https://bit.ly/BileteConcertOrga – sau la fața locului, de la gift studio-ul INSPIRATIO (curtea Johannes Honterus nr 2, vis-a-vis de Biserica Neagră).

În această săptămână Cvintetul de alămuri Neumarkt Brass, format din Ambrus László – trompetă, Ciprian Chițimia – trompetă, Radu Gavril – corn, Fábián András – trombon, Cosmin Boțan – tubă, va fi acompaniat de organistul Steffen Schlandt, coordonatorul festivalurilor Musica BARCENSIS și Musica CORONENSIS.

Cvintetului de alămuri Neumarkt Brass Quintet își are originile în sânul Filarmonicii de Stat Tîrgu Mureș, la începutul anilor 2000, când în această instituție au început să apară diverse formații de suflători de alamă (cvartet de tromboni, trio de alamă). Odată cu dezvoltarea Orchestrei Filarmonicii, prin asimilarea de instrumentiști valoroși, s-au creat premisele organizării unor proiecte și festivaluri cu nume sonore din sfera muzicală. S-a conturat astfel ideea unei colaborări care a dus la formarea unui cvintet de alămuri de sine stătător. Abordarea unui repertoriu vast a dat posibilitatea cvintetului să se poată adapta numeroaselor proiecte în care a fost solicitat, susținând pe această cale concerte în țară și în străinătate.

Ca organist, Steffen Schlandt a concertat în numeroase țări din Europa. A fost bursier al D.A.A.D. (Institutului German pentru Relații Externe) și al serviciului „Diakonisches Werk”.
Din 2004 este dirijorul corului ”Bach” și organist la „Biserica Neagră”. Colaborează cu Liceul de Muzică ”Tudor Ciortea” din Brașov și Facultatea de Muzică Brașov.

Vă așteptăm la concert 🎼

Spiritul unui loc încărcat de istorie e cel care ne inspiră, ne îndeamnă la reflecție și descoperire. Iar când totul este însoțit de muzică, se creează și poarta pe care intră bucuria.

Distribuie acest articol

CUMPĂRĂ BILET