În luna septembrie, concertele Organ Nights continuă în Biserica Neagră

Vă așteptăm în Biserica Neagră în data de 11 septembrie, la concertul Organ Nights, în compania Geaninei Sălăgean, profesor de pian la Colegiul Național de Arte “Dinu Lipatti” din București și a Iuliei Reitu, organist.

Concertul începe la ora 18.00, iar biletele se pot achiziționa online, de aici – https://bit.ly/BileteConcertOrga – sau la fața locului, de la gift studio-ul INSPIRATIO (curtea Johannes Honterus nr 2, vis-a-vis de Biserica Neagră).

Geanina Adina Sălăgean a început studiul muzicii la vârsta de 7 ani, la Colegiul Național de Arte “Regina Maria” din Constanța și este absolventă a programelor de licență și master din cadrul Universității de Arte “George Enescu” din Iași. Între anii 2015-2019 a studiat la Universitatea Națională de Muzică din București, Facultatea de Interpretare Muzicală – orgă, iar din anul 2021 este absolventă a programului de doctorat din aceeași instituție. Din anul 2019 studiază orga la Universitatea Transilvania din Brașov, în cadrul programului de Master ”Stil și Performanță în Interpretare Vocală și Instrumentală”, sub îndrumarea profesorului Dr. Steffen Markus Schlandt.
În prezent lucrează ca profesor de pian la Colegiul Național de Arte “Dinu Lipatti” din București, iar elevii săi au obținut numeroase premii la concursuri naționale și internaționale.
În ultimii ani a susținut mai multe concerte în țară sau în străinătate și a participat la cursuri de măiestrie cu Prof.univ.dr. Ursula Philippi, Dr. Mária Fülöp și Lars Ulrik Mortensen.

Iulia Reitu a început să studieze orga în anul 2016, sub îndrumarea Dr. Steffen Markus Schlandt, cu care a continuat să lucreze în cadrul Facultății de Muzică a Universității Transilvania din Brașov între anii 2017-2021.
În această perioadă a participat la concerte, cursuri de orgă, concursuri și numeroase evenimente muzicale. În anii 2018 și 2019 a participat la Cursul Internațional de orgă de la Romainmôtier, iar în vara anului 2019 și-a susținut recitalul de debut ca organist în stagiunea de concerte a Bisericii Negre. În vara anului 2020 a activat ca voluntar în cadrul festivalului Organ Nights și a participat la concertul clasei de orgă. În 2021 a obținut premiul I la secția de orgă a concursului Ada Ulubeanu de la București și și-a susținut examenul de licență.

Vă așteptăm la concert 🎼

Spiritul unui loc încărcat de istorie e cel care ne inspiră, ne îndeamnă la reflecție și descoperire. Iar când totul este însoțit de muzică, se creează și poarta pe care intră bucuria.

Distribuie acest articol

CUMPĂRĂ BILET