Propunere de completare privind proietul de hotărâre a consiliului local privind completarea HCL NR. 201/2006, republicată

Propunem următoarele modificări:

Art. 1, 1), 1. și doi: Organizarea și desfășurarea evenimentelor de tip târg și  a evenimentelor socio-culturale (concerte, spectacole etc), acestea se vor desfășura numai după aprobarea lor de către o comisie mixtă, compusă din reprezentanți ai Primăriei Brașov și a unor reprezentanți ai societății civile.

Deciziile vor respecta următoarele reguli:

1.       limita superioară de decibel maxim admisă  (fără excepții):

  • în zile de lucru, între orele 10.00 – 12.00 și 15.00-23.00:    60 dB
  • în zile de lucru, între orele 12.00-15.00, sâmbăta și duminica și în zile săbătorilor oficiale: 50 dB
  • pe timp de Noapte:  luni-duminică: 40 dB

2.       Distanță minimă admisă a construcțiilor provizorii respective a amplasamentelor în fața monumentelor istorice, cuprinse în lista patrimoniului național: 10 metri.

3.       20 de sfârșituri de săptămână fără evenimente care presupun poluarea fonică în Piața Sfatului.

4.       Interdicția valabilă de a se organiza evenimente în Piața Sfatului care presupun un nivel sonor ridicat pe timpul desfășurării slujbelor religioase și a concertelor de orgă organizate în Biserica Neagră.

5.       Respectarea tuturor acțiunilor incluse în calendarul cultural publicat de Consorțiul Cultural Corona, care se desfășoară în apropierea Pieții Sfatului astfel, încât să nu fie deranjate.

6.       Asigurarea de toalete ecologice pentru  un număr de 150 sau mai mulți spectatori/participanți, numărul toaletelor crescând proporțional cu numărul  spectatorilor/participanților. Costurile vor fi suportate de organizator.

7.       Sunt acceptate numai proiectele / evenimentele care oferă o experiență culturală. Prioritate au proiectele dedicate promovării culturii locale și a meșteșugurilor tradiționale, a turismului, sportului, protecției mediului, protejarea monumentelor istorice. Nu sunt acceptate proiecte care servesc exclusiv promovării unor produse industriale, care nu includ activități culturale.

8.       Proiecte pentru promovarea mediului înconjurător (slow food etc.) vor fi sprijinite prioritar – pentru asigurarea unui viitor sănătos pentru copiii noștri.

9.       Interzicerea consumului de alcool pe perioada acțiunilor desfășurate în Piața Sfatului. Măsurile existente în acest moment, pe plan legislațiv dar și în plan practic la fața locului (inclusiv activitatea organelor executive), nu contribuie în mod eficient la prevenirea consumului excesiv de alcool și poluării accentuate rezultată din nevoi personale în spațiul public.

10.   Stabilirea amenzilor în cazul contravențiilor privind aceste dispoziții, la sume începând de la Lei 3000.-. Ridicarea amenzilor în cazul contravențiilor privind aceste dispoziții și comerțul stradal pe raza municipiului Brașov (anexă la H.C.L. nr. 123/27.02.2009) cu 500%.

Distribuie acest articol

CUMPĂRĂ BILET