Sâmbătă, 25 septembrie – ultimul concert de orgă al stagiunii Organ Nights

Ultimul concert de orgă al acestei stagiuni Organ Nights va avea loc în Biserica Neagră, sâmbătă, 25 septembrie. Concertul începe la ora 18.00, iar biletele se pot achiziționa online, de aici – https://bit.ly/BileteConcertOrga – sau la fața locului, de la gift studio-ul INSPIRATIO (curtea Johannes Honterus nr 2, vis-a-vis de Biserica Neagră).

Ne vor încânta în această săptămână Jürg Leutert, dirijor al Corului Bach din Sibiu și custode muzical al Bisericii Evanghelice C.A. din România, și Brita Falch-Leutert, cantor al bisericii parohiale. Cei doi se sprijină unul pe celălalt și se înlocuiesc reciproc.
Amândoi au fost, timp de 17 ani, cantori, dirijori de cor și profesori de muzică la Lofoten (Norvegia nordică). În calitate de cantori, cei doi au pus în scenă, în ultimii patru ani, patru Pasiuni baroce diferite, cărora le-au atribuit vechiul text norvegian, și pe care le-au adaptat, din punct de vedere muzical, împrejurimilor locale. Această muncă de a pune materiale muzicale necunoscute la dispoziția atât a muzicienilor, cât și a publicului, o continuă astăzi, împreună, în Transilvania.

Vă așteptăm la concert 🎼
Spiritul unui loc încărcat de istorie e cel care ne inspiră, ne îndeamnă la reflecție și descoperire. Iar când totul este însoțit de muzică, se creează și poarta pe care intră bucuria.

Distribuie acest articol

CUMPĂRĂ BILET