Septembrie, ultima lună de concerte Organ Nights în Biserica Neagră

Am ajuns în ultima lună de desfășurare din acest an a concertelor de orgă din seria Organ Nights.Primul concert al lunii va avea loc în această sâmbătă, 4 septembrie, cu reputatul organist Eckart Schlandt. Concertul începe la ora 18.00, iar biletele se pot achiziționa online, de aici – https://bit.ly/BileteConcertOrga – sau la fața locului, de la gift studio-ul INSPIRATIO (curtea Johannes Honterus nr 2, vis-a-vis de Biserica Neagră).

Eckart Schlandt s-a născut la Braşov într-o familie de muzicieni. A studiat pianul cu tatăl său, Walter Schlandt, şi orga cu Victor Bickerich, la Biserica Neagră. A încheiat studiile la Conservatorul din Bucureşti (clasa de orgă Helmut Plattner). După absolvirea Conservatorului, a participat la cursuri de perfecționare la Weimar, Dresda, Nürnberg, Frankfurt, Millstatt. În 1965, a devenit organistul Bisericii Negre, conducând mai multe decenii corul Bach al Bisericii Negre (1965-2004). Organistul Eckart Schlandt a concertat în toată Europa şi SUA. A realizat imprimări cu muzică din Transilvania şi cu lucrări în primă audiţie cu muzică braşoveană.

Vă așteptăm la concert 🎼

Spiritul unui loc încărcat de istorie e cel care ne inspiră, ne îndeamnă la reflecție și descoperire. Iar când totul este însoțit de muzică, se creează și poarta pe care intră bucuria.

Distribuie acest articol

CUMPĂRĂ BILET