A Fekete templom története


Aki már valaha ellátogatott Brassóba, tudja, hogy a Fekete templom a város ismertetőjegye. Nem azért tudja, mert valaki elmondta ezt neki, hanem azért,
mert aki ezt a templomot látja, ezt szívből megérti. Látványa felejthetetlen.
Beleíródik a szemideghártyába és örökké bezáródik a lélekbe.

A közösség szerepe Brassó történetében

A Fekete templom története

Örökségvédelem

Die Gemeinde


Hitünk alapköve a Biblia a lutheri reformáció értelmezésében, ahogyan azt
Johannes Honterus Erdélyben bevezette.

logo biserica neagra

Nyitvatartási rend

április 1. – október 15.

Vasárnap & hétfőn: 12.00 – 19.00 óra

 Keddtől – Szombatig:  10.00 – 19.00 óra

Részletes nyitvatartás és szolgáltatások

Engedje át magát az inspiráció sodrásának


Létrehoztuk az INSPIRATIO védjegyet, hogy a Fekete templom kulturális örökségét megőrizzük és támogassuk.

Felismertük, hogy minden emberi vágynak megvan a maga ideje és, hogy az egyes vágyak találkozása csodálatos szinkronitásoknak köszönhető. Vagy éppen az emberek szerencsés egymásrahangoltságának, amikor egy időben, egyazon csodálatos helyen, a Brassó szívében álló Fekete templomban vagy annak környezetében vagyunk együtt.

History & Music

Boldog az, aki átengedi magát a régi falak történetének, a falképek és boltívek történetének, az élet történetének, amelyet elődeink ezen a helyen hitük szerint leéltek. A hely történelemmel és történetekkel telített szelleme az, amely inspirál minket, elgondolkodásra késztet és felfedezésekre sarkall. És ha mindezt zene kíséri, kinyílik egy fényes ajtó, amelyen keresztül beköltözhet szívünkbe az öröm.

Gift Studio

Főként akkor, ha egy ember fontos számunkra, hozzánk közelállók, szeretteink esetében, egy megfelelő ajándék kiválasztása megpróbáló kihívássá nő. Találni szeretnénk valamit, ami boldoggá teszi őt, ami talál hozzá, valamit, ami a baráti vagy szakmai kapcsolatunk különlegességét tükrözi. Hogy erre a keresésre a legjobb kínálatot nyújtsuk, életre hívtuk a Gift Studio ajándékboltot. Itt olyan eredeti tárgyak találhatók, amelyek az ajándékozót és a megajándékozottat egyaránt inspirálják.

Specialty coffee

Egy csésze kávé körül folyamatosan gondolatok, tervek, élmények keringenek. Bizonyos – paradox – értelemben, egy csésze kávé adott pillanatban azon ember tükrévé válhat, aki fogyasztja: a nyugalom és az inspiráció révén, amit nyújt, a jó közérzet révén, amit generál, és amivel ábrándozásra és kreativitásra sarkall. A kávé önmagában a megérkezés helye.

Filmek a Fekete templomról


Fedezze fel a FEKETE TEMPLOMOT, Brassó ismertetőjegyét

Élménybeszámolók


CUMPĂRĂ BILET