Események


Halljátok az angyalok fényes énekét!

December 15-én 19.30 órakor a Forum ARTE Kulturális és Örökségvédelmi Alapítvány, egyházközségünkkel közösen rendezi meg a “Hört der Engel helle Lieder”, Halljátok az angyalok fényes énekét című jótékonysági koncertet. Az idei a koncertrendezvény hetedik kiadása.

Szervezőpartnerek a Tudor Ciortea Zeneművészeti Szakközépiskola, a 12. számú Középiskola és a “Grigore Antipa” Természettudományi Szakközépiskola. A rendezvényre a Szent Péter és Pál római katolikus plébániatemplomban kerül sor, a Kolostor utca (str. Mureșenilor) 19. szám alatt.

A zenei koordinációért Schlandt Steffen felel, együttműködve Brașoveanu Izabella, Greavu Laura (Tudor Ciortea Zeneművészeti Szakközépiskola), Feder Annegret (12. sz. Középiskola), Benedek Gizella (Grigore Antipa Természettudományi Szakközépiskola) és Schlandt Gabriela (Á. H. Szász Evangélikus Egyház) tanárokkal.

A projekt azzal a céllal indult, hogy közelebb hozza a gyerekeket a zenéhez, és egyúttal megszépítse a Karácsony előtti várakozást. A koncerten mintegy 150 gyermek énekel karácsonyi dalokat. Néhány tanulónak ez az első ilyen jellegű zenei élménye, először énekel kórusban és vesz részt egy nagyszabású előadáson.

Jegyek november 29-től kaphatók a Fekete Templom ajándékboltjában, az INSPIRATIO Ajándékstúdióban, Johannes Honterus udvar 8, vagy online a www.booktes.com oldalon. A koncertjegy ára 50 lej minden korosztály számára.

A korábbi évekhez hasonlóan a jegyek eladásából származó bevételt a brassói gyermekkórház javára ajánlják fel.

Ünnepi koncertek

December folyamán a Fekete templom közössége koncerteket szervez a Karácsony ünnepének és az Újév lelki előkészületeinek jegyében, és minden zenekedvelőt meghív, hogy vegyen részt ezeken a kulturális és vallási eseményeken.

A karácsonyi koncertre december 10-én, vasárnap 20.00 órától kerül sor a Kolostor utca 19 szám alatt található Szent Péter és Pál római katolikus plébániatemplomban. Műsoron Bach, Brahms, Distler, Sartorius és Reger művek, amelyeket a Fekete templom Bach-kórusa ad elő a Capella Coronensis együttessel együtt, Schlandt Steffen vezényletével. A koncertre november 24-vel kezdődően lehet jegyet váltani, ára 50 lej.

A másik nagy érdeklődéssel várt esemény a december 31-én 12 órakor megrendezésre kerülő újévi koncert. Az immár 24. éve megrendezésre kerülő koncert orgonazenével és meditációs imával hívja a közönséget arra, hogy elgondolkodjon az elmúlt évről, és reménykedve tekintsen az új esztendőre. A lelkész szavai az orgonazenével együtt az elmélkedés és a lelki béke állapotába vezetik a hallgatóságot. Az újévi koncertet 1999 óta megszakítás nélkül tartják a Fekete templomban. A jegyek december 16-tól lesznek kaphatók, ára 25 lej.

Jegyek mindkét koncertre online a booktes.com oldalon vásárolhatók vagy a helyszínen, az INSPIRATIO ajándékboltban, a Johannes Honterus udvar 8. szám alatt.

Rendkívüli koncertek a Fekete Templomban

Július 19-én és 21-én 18 órakor két rendkívüli kórushangversenyt rendez a Fekete templom közössége. Az első eseményre július 19-én kerül sor, amelyen Frankfurt an der Oder katolikus és protestáns egyházközségeinek ökumenikus kórusa, a Frankfurti Gyermek- és Ifjúsági Kórus lép fel. Július 21-én, a második koncerten a Summer Choir kórusprojekt Steffen Schlandt, a Fekete templom orgonistájával közösen Antonín Dvořák D-dúr miséjének szólistákra, kórusra és orgonára írt változatát mutatja be a közönségnek.

A frankfurti gyermek- és ifjúsági kórus mintegy 50, 10 és 19 év közötti fiatalból áll. A kórusban a protestáns és katolikus egyházakhoz tartozó fiatalok mellett felekezeten kívüli fiatalok is szerepelnek. A kórus közösségében nagy szerepet játszik az egyházzenei kultúra ápolása a múltból a jelenbe. A tagok minden évben oratóriumot és repertoárt készítenek elő turnéra, és ingyenes énekoktatással szilárd zenei képzésben részesülnek. Nemcsak frankfurti templomokban, hanem Brandenburgban, a Saar-vidéken, Franciaországban, a Harz-hegységben, Türingiában, Lüneburgban, Ausztriában, Csehországban, az USA-ban, Svédországban, Walesben és Angliában, Lengyelországban és Romániában is felléptek már.

A Nyári kórus – Carpates egy kórusszeminárium, amely 2023. július 17. és 22. között kerül megrendezésre Brassóban. A próbák végén a Christian Ciucă által vezényelt kórus és az orgonazenét játszó Steffen Schlandttal együtt Antonín Dvořák D-dúr miséjét adja elő, amely a zeneszerző szerint a Hit, remény és szeretet Isten iránt címet is kaphatná. A projektet két koncert követi, július 21-én Brassóban a Fekete Templomban, július 22-én pedig Bukarestben a Szent József székesegyházban.

A július 19-i és 21-i koncertekre jegyek július 7-től vásárolhatók a Curtea Johannes Honterus 8. szám alatt található INSPIRATIO ajándéküzletében található a jegypénztárban, illetve online a www.booktes.com oldalon. A jegy ára 25 lej, 18 éven aluliaknak ingyenes.

Szeretettel várjuk Önöket a koncerteken!

IN THE MOOD FOR LOVE

A Nemzetközi Stradivari-turné, immár 16. éve, bemutatta a Zenét, a hozzáállást, az értékeket és mindenekelőtt, szemléletet és nyitottságot a legfiatalabb és legtapasztalatlanabb közönségnek. Minden évben Alexandru TOMESCU hegedűművész, a projekt vezetője, az ország minden régióját bejárja, a STRADIVARIUS hegedű kíséretében, amely segitségével hozza a legszebb történeteket, különösen a fiatalok és a gyermekeknek.

Adela Liculescu négyévesen kezdett zongorázni tanulni, és nyolcévesen már a müncheni Gasteig Filharmóniában debütált. Időközben Adela Liculescu generációjának egyik legaktívabb zongoristájaként vált ismertté, mind szóló- és kamarazenében egyaránt.

Az “IN MOOD FOR LOVE” egy 70 perces zenei műsor, amely meditációra, elmélkedésre és szerelemre ösztönzi a közönséget. A harmónia a hegedű és a zongora hangjainak harmóniája, világzeneszerzők zenéjére és nemzeti zeneszerzők zenéjével:

JULES Massenet- Meditáció a Thais operából.

FRITZ Kreisler – Liebesleid

FRITZ Kreisler – Liebesfreud

EDWARD Elgar – Salut D’Amor

CESAR Franck – A-dúr szonáta (töredék)

MIRCEA Chiriac – Szerenád

CONSTANTIN I. Nottara – Siciliana

CAMILLE Saint-Saens – Bevezetés és Rondo Capriccioso

Szeretettel várjuk a koncertre!

Orgonaestek 2023

Az Organ Nights 2023 fesztivál megnyitójára május 27-én, szombaton 18 órai kezdettel kerül sor a Fekete templomban. Az orgonakoncertek hagyománya folytatódik a 71. alkalommal megrendezésre kerülő fesztiválon, ahol nemzetközileg elismert művészeket hallhat a közönség.

A koncertekre május 27-től október 21-ig minden szombaton 18.00 órakor kezdődő, körülbelül 60 perces időtartamban kerül sor. A fesztivál programja megtalálható az alábbi táblázatban, valamint az INSPIRATIO ajándéküzlet honlapján és a templom Facebook- és Instagram-oldalán.

Jegyek koncertek hetének hétfőjétől vásárolhatók az INSPIRATIO ajándéküzletben, a Johannes Honterus udvar 8. szám alatt található jegypénztárban, illetve online a www.booktes.com oldalon (a linkek hétfőnként szintén aktívvá válnak).

Data Artiști Bilete Online Booktes
27.05.23 Josef & Susanne Miltschitzky (Germania) https://booktes.com/bilet/organ-nights-josef-susanne-miltschitzky-ottobeuren-la-biserica-neagra
03.06.23 Steffen Schlandt (Brașov) https://booktes.com/bilet/organ-nights-steffen-schlandt-la-biserica-neagra
10.06.23 Fernanda, Emil și Dan Racoveanu (București) https://booktes.com/bilet/organ-nights-fernanda-emil-si-dan-racoveanu-la-biserica-neagra
17.06.23 Renée Anne Louprette (SUA) https://booktes.com/bilet/organ-nights-renee-anne-louprette-la-biserica-neagra
24.06.23 Clasă de orgă a Facultății de Muzică Timișoara, prof. Cristina Struța https://booktes.com/bilet/organ-nights-clasa-de-orga-a-facultatii-de-muzica-timisoara
01.07.23 Ursula Philippi (Prejmer) https://booktes.com/bilet/organ-nights-ursula-philippi-la-biserica-neagra
08.07.23 Erzsébet Windhager-Geréd (Austria) https://booktes.com/bilet/organ-nights-erzsebet-windhager-gered-la-biserica-neagra
15.07.23 Balázs Szabó (Ungaria) https://booktes.com/bilet/organ-nights-balazs-szabo-la-biserica-neagra
22.07.23 Amalia Erdős (Cluj) https://booktes.com/bilet/organ-nights-amalia-erdos-la-biserica-neagra
29.07.23 Erich Türk (Cluj) https://booktes.com/bilet/organ-nights-erich-turk-la-biserica-neagra
05.08.23 Alexandru Catău (Franța) https://booktes.com/bilet/organ-nights-alexandru-catau-la-biserica-neagra
12.08.23 Alen Kopunović Legetin (Croația) https://booktes.com/bilet/organ-nights-alen-kopunovic-legetin-la-biserica-neagra
19.08.23 Eckart Schlandt (Brașov) https://booktes.com/bilet/organ-nights-eckart-schlandt-la-biserica-neagra
26.08.23 Eduard Antal (București) https://booktes.com/bilet/organ-nights-eduard-antal-la-biserica-neagra
02.09.23 Noémi Miklós (Cluj) https://booktes.com/bilet/organ-nights-noemi-miklos-la-biserica-neagra
08.09.23 Paul Cristian (Brașov) https://booktes.com/bilet/organ-nights-paul-cristian-la-biserica-neagra
16.09.23 Brita & Jürg Falch Leutert (Sibiu) https://booktes.com/bilet/organ-nights-brita-jurg-falch-leutert-la-biserica-neagra
23.09.23 Klaus Dieter Untch (Brașov) https://booktes.com/bilet/organ-nights-klaus-dieter-untch-la-biserica-neagra
30.09.23 Anneke Brose (Germania) https://booktes.com/bilet/organ-nights-anneke-brose-la-biserica-neagra
07.10.23 Geanina Sălăgean (București) https://booktes.com/bilet/organ-nights-geanina-salagean-la-biserica-neagra
14.10.23 Garai Zsolt (Oradea) https://booktes.com/bilet/organ-nights-garai-zsolt-la-biserica-neagra
21.10.23 Închiderea festivalului https://booktes.com/bilet/organ-nights-inchiderea-festivalului

 

Johannes-Passion

Április 1-jén 20.30 órakor egyházzenei koncertre hívjuk Önöket a Szent Péter és Pál római katolikus templomba.

A keresztény ünnepek zenével való kísérésének hagyományát követve a Capella Coronensis együttes, szólisták és a Fekete templom Bach-kórusa Steffen Schlandt vezényletével Johann Sebastian Bach egyik legnépszerűbb kompozícióját, a Szent János-passiót adja elő a 2023-as Nagyhéten.

Jegyek kaphatók a Fekete templom ajándékboltjában, az INSPIRATIO-ban vagy online ezen a linken:

https://booktes.com/bilet/concert-pascal

Szeretettel várjuk a koncerten! 🎼

Koncert az Újév küszöbén

Az újévi koncert immár 23. alkalommal kerül megrendezésre az év utolsó napján, december 31-én, a Fekete templomban. Az orgonazene és a lelkész elmélkedése kiváló keretet nyújtanak az elmúlt és az eljövendő évről való gondolkodásra.

Jegyek megvásárolhatók a Fekete templom jegypénztárában, az INSPIRATIO Ajándékstúdióban, vagy online a Booktes.com oldalon az alábbi linken: https://booktes.com/bilet/concert-la-cumpana-dintre-ani.

Szeretettel várjuk Önöket a koncerten! 🎼

Ünnepi nyitvatartás

A karácsonyi és újévi ünnepek alatt a Fekete templom a szokásos módon, azaz keddtől szombatig 10.00 és 18.00 óra között, vasárnap és hétfőn pedig 12.00 és 18.00 óra között lesz látogatható, kivéve bizonyos napokon.
December 22-én a Honterus Gimnázium istentiszteletei miatt a látogatási idő 12.00 és 18.00 óra között lesz. December 24-én a templom 10.00 és 16.00 óra között lesz látogatható. Ezt követően a Fekete templom közössége részt vesz a karácsony esti istentiszteleten.
December 31-én a 10.00 és 12.00 óra közötti rövid nyitvatartás után, 12.00 órától a templomban újévi koncertre kerül sor. Karácsony első napján, december 25-én és az újév első napján, január 1-jén a templom zárva lesz.
A Fekete Templom ajándékboltja, az INSPIRATIO Ajándék Stúdió, amely egyben a jegypénztár is, minden nap 10 és 19 óra között lesz nyitva, kivéve december 24, amikor 10 és 17 óra között, valamint december 31, amikor 10 és 14 óra között. December 25-én és január 1-jén az üzlet zárva tart. Belépőjegyek, valamint az újévi koncertre szóló jegyek a Booktes oldalon is megvásárolhatók.

concert craciun

Karácsonyi koncert

December 11., vasárnap, 19.30
Karácsonyi koncert
Fekete Templom Bach Kórusa & Capella Coronensis
Karmester Steffen Schlandt
Szent Péter és Pál plébániatemplom,
Kolostóri utca, Brassó

organ nights 2022

Jó hír: közeledik a 2022-es koncertszezon a Fekete templomban

Mi lehet szebb, mint nagy zeneszerzők zenéjét hallgatni egy egyedülálló műemléki környezetben? A Fekete templomban tartott koncertek felejthetetlen élményt nyújtanak. Idén az ORGAN NIGHTS nyári idény keretében orgonakoncerteket és rendkívüli hangversenyeket kínálunk, amelyeken hazai és külföldi kórusok és szólisták lépnek fel.

Az orgonakoncertek 70. kiadása

Június 4-től szeptember végéig ismét megrendezésre kerülnek az Organ nights koncertek a Fekete templomban. A nyári orgonaszezon 1953 óta töretlen hagyománynak örvend. Fennállásának közel hetven éve alatt több mint 4000 orgonakoncertet tartottak a Fekete templomban.

Idén, a hozzávetőlegesen egyórás, koncertekre szombatonként 18 órától kerül sor. Vendégművészek érkeznek az Amerikai Egyesült Államokból, Horvátországból és Romániából. A 17 koncert repertoárja igazodik a Fekete templom négy orgonája által kínált lehetőségekhez, minden korszakból vonultatva fel zeneszerzőket.

Ezek a koncertek szerves részét képezik az INSPIRATIO by History & Music koncepciónak, amelyet 2020-ban indított útjára a Fekete templom és amelynek küldetése a kulturális örökség megőrzése, közvetítése. Minden egyes jegyvásárlással a közönség hozzájárul az értékes örökség megőrzéséhez, beleértve a különleges tárgyak restaurálását és konzerválását, az orgonák javítását, hangolását és karbantartását, valamint a nagyközönség számára a kulturális-történelmi kínálat bővítését.

A nyári orgonakoncertekre szóló jegy ára 20 lej, 18 év alatti gyermekek számára a belépés ingyenes. Kivételt képez a június 11-i gyermekkoncert, amelyre a jegy 20 lejbe kerül felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. A kiemelt hangversenyekre a jegyek ára 30 és 50 lej között van, a gyerekek a 30 lejes jegyek esetében kedvezményben részesülnek.

A rendkívüli koncertekre a jegyértékesítés az esemény előtt 10 nappal kezdődik, az ORGAN NIGHTS hangversenyekre pedig az egyes koncerteket megelőző hét hétfőjétől lehet jegyet váltani az INSPIRATIO Gift Studio ajándékboltban található jegypénztárban.

Az évad minden egyes koncertjére online vásárolhat jegyet ITT.

Várjuk Önöket a koncerteken!

A Citrus Singers énekkar fellépése a Fekete templomban

Június 5-én, vasárnap 18 órától különleges koncert lesz a Fekete templomban – közreműködik a Citrus Singers Douglas Austin és Marius Beltran vezényletével.

Jegyek elővételben itt vásárolhatók – https://booktes.com/cumpara/concert-citrus-singers#2022-05-30

A Citrus Singers

vezényel Douglas Austin és Marius Beltran

A Citrus Singers, a kaliforniai Glendorában található, azonos nevű főiskola énekkara 1968-ban alakult, és hamar nemzetközi hírnévre tett szert. Ez a kiváló együttes számos kórusversenyt nyert meg, köztük a rangos Nemzetközi Kórusversenyt az ausztriai Spittalban. Korábbi fellépési helyszínei közé tartozik a Glinka Capella Szentpéterváron, Oroszországban, a Kiemelkedő Nemzetközi Kórusok Szimpóziuma Bécsben, a Riebeld Fesztivál Dániában, a Midnight Sun Choral Festival Tromsóban, Norvégiában és a Nemzetközi Kórusfesztivál a Kínai Népköztársaságban. Fellépett a Londoni Filharmonikus Zenekarral, megnyitotta a Rose Parade-t, és minden évben élőben lépett fel a Los Angeles-i Dorothy Chandler Pavilionból a PBS karácsony esti különkiadásában. A Citrus Singers kórus elnökök és külföldi méltóságok örömére világszerte képviselte az Egyesült Államokat, fellépett Franciaországban, Olaszországban, Ausztriában, Jugoszláviában, Csehszlovákiában, Magyarországon, Japánban, Spanyolországban, Kínában, Dániában, Norvégiában, Németországban, Dél-Amerikában és az Egyesült Királyságban.

A műsor a következő művekből tartalmaz részleteket:

All That Hath Life and Breath Praise Ye the Lord! – René Clausen
Sing Me to Heaven – Daniel Gawthrop
Let the Life I’ve Lived Speak for Me – Gwyneth Walker
How Can I Keep from Singing – Robert Lowr/hangsz. Sarah Quartel
Sanctus – Craig Courtney
Prayer for a New Day – Jonathan Reid
Gloria (a “Missa Kenya” műből) – Paul Basler
There Will Be Rest – Frank Ticheli
The Word Was God – Rosephanye Powell
Ubi Caritas – Ola Gjeilo
96. Zsoltár – Jan Pieterszoon Sweelinck
O Magnum Mysterium – Morten Lauridsen
Northern Lights – Ola Gjeilo
Baba Yetu (az Úr imájának swahili adaptációja) – Christopher Tin
The Heavens’ Flock – Ēriks Ešenvalds
Panunumpa – Jessel Gerard Gonzalez/arr. Christopher Borela
Lord, Listen to Your Children – Ken Medema/hangsz. Kenneth Dake
O Shenandoah – Hagyományos/hangsz. Greg Gilpin
Joshua Fought the Battle of Jericho – Hagyományos/hangz. Jonathan Rathbone
Prayer of the Children – Kurt Bastor/hangsz. Andrea S. Klouse

Douglas Austin, a híres Citrus College Singers karmestere 1985 őszén kezdett tanítani, és harmincöt éve a Citrus College Vizuális és Előadóművészeti Tanszékének diákjainak szenteli magát, lenyűgöző zenei tapasztalatát arra használva, hogy diákjai tanulmányi teljesítményét fokozza. Douglas Austin, aki a Los Angeles-i Kaliforniai Állami Egyetemen tanult zenét, komoly szakmai karriert futott be zeneszerzőként, hangszerelőként, énekesként és előadóként. Tanított ének- és kórustechnikát, musicalszínházat és szólóéneklést. Austin professzor keresett kórusszakértő és -értékelő, aki gyakran vezet énekműhelyeket és vendégelőadásokat tart rangos fesztiválkonferenciákon.

Marius Beltran, a Citrus Singers társ-karnagya több mint tízéves tanári tapasztalattal rendelkezik. Zeneszerzésből szerzett alapdiplomát és kórusvezetésből mesteri diplomát. Marius Beltran a Citrus College-ban kezdte meg hivatalos zenei tanulmányait egyetemi hallgatóként, végül 2017-ben lett a kar tagja, ahol zeneelmélet, zenetörténet és ének szakon tanít. A Citrusban végzett munkája mellett Beltran más korosztályokat is tanít, a gyermekkórusoktól a professzionális színházi produkciókig. Emellett előadóművészként, koreográfusként, magánének-tanárként, zeneszerzőként/hangszerelőként és kórusfesztiválok zsűritagjaként is dolgozik Dél-Kaliforniában.

The Citrus Singers, Arturo Alvarez, Grace Bernard, Emma Castillo, Jaalene DeLeon, Rachel Fisher, Lorenzo Flores, Mario Garcia, Quinn Gearheart, Jacob Gonzalez, Maren Hamilton, Alexis Herrera, Jillian Hurte, Michael Keleshian, Kaelyn Kilpatrick, Anthony Legans, Andrew Limon, Berlynn Milliken, Christopher Nevarez, Harmony Nichols, Jack Nisbet, Christian Ontiveros, Emilio Pichardo, Reagan Slomback, Dylan Smith, Joanna Tan, Hannah Valenzuela, Aidan Ramirez, Jake Rushing, Hannah Weisman, April Williams, Luis Zano.

A Citrus College a legrégebbi közösségi főiskola Los Angeles megyében és az ötödik legrégebbi Kaliforniában. Az 1915-ben alapított főiskola olyannyira megnőtt és kibővült, hogy ma már több mint 54 területen kínál átvehető társult diplomákat és/vagy tanúsítványokat, valamint magasan értékelt karrier- és műszaki programokat. A Citrus College-t rendszeresen az ország legjobb közösségi főiskolái közé sorolják. A Citrus College Alapítvány egy 1966-ban alapított nonprofit szervezet, amelynek célja, hogy támogassa az összes diák oktatási céljait, beleértve a Citrus Singer programban tanulókat is. Hálásak vagyunk a folyamatos támogatásukért.

A Citrus Singers köszöni, hogy támogatják a művészeteket és megosztják velünk ezt a csodálatos zenei élményt.

concert

Rendkívüli hangverseny a Fekete templomban az Európa-nap alkalmából

Az Európa-nap előestéjén a Fekete templom meghívja Önt egy rendkívüli koncertre, amelyen a Fekete templom Bach Kórusa és a párizsi Ensemble Crescendo, Christian Ciucă karnagy zenei vezetésével, Liszt Ferenc, Felix Mendelssohn Bartholdy, Gabriel Fauré és Marțian Negrea műveit adja elő. A francia-román koncert szólistái Melinda Samson szoprán (Nagyszeben) és Dmytro Rusyniak bariton (Odessza), az orgonán Steffen Schlandt játszik.

A koncert bevételét a Háborús Menekültek Központja javára fordítjuk, amelyet Brassó városa működtet több, a menekültekkel való munkában tapasztalt szervezettel közösen.

Jegyek 50.- lejért kaphatók a Fekete templom INSPIRATIO ajándékstúdiójában vagy online a BookTes – https://booktes.com/ oldalon keresztül.

tururi ghidate

Vezetett látogatás a Fekete templomban

Felejthetetlen idegenvezetést kínálunk a Fekete templomban.

A privát tárlatvezetés a guide@biserica-neagra.ro címen igényelhető.

Közösen egyeztetjük a részleteket: a napot, az időpontot, a nyelvet és a fizetési módokat, az Ön kívánsága és az idegenvezetőink lehetőségeinek függvényében.

Foglalási ár: 50 lej/csoport + belépti díj/fő

Felnőtt – 20,00 lej
Nyugdíjas – 15,00 lej (nyugdíjasigazolvány szükséges)
Diák – 15,00 lej (diákigazolvány szükséges)
Tanuló – 10,00 lej (18 éves korig, diákigazolvány vagy ellenőrző szükséges)

Az idegenvezető kizárólag az Ön csoportja számára áll rendelkezésre.

Kérésre a honlapunkon közzétett nyitvatartáson kívül is szervezhetünk tárlatvezetést: a csoportoknak legalább 15 főből kell állniuk, és az ár 25 RON/fő plusz 50 RON az idegenvezető foglalási díja. Ezekben az esetekben nincs lehetőségünk kedvezményt adni (gyermekek, tanulók, diákok vagy nyugdíjasok számára).

Legfeljebb 30 fős csoportok számára orgonavezetést kínálunk, önállóan vagy templomlátogatással egybekötve. Kérjük, írásban igényelje: guide@biserica-neagra.ro. Az orgonakoncert ára csoportonként 750 lej.

A 30 főnél nagyobb csoportok esetében a szervezés és a fizetés részletei a guide@biserica-neagra.ro e-mail címen egyeztethetők.

Információk a következő címen:
Telefon – 0268 511 824 (hétfőtől péntekig 8.00 és 14.00 óra között).
Mobil – 0772 253 781 (hétfőtől péntekig 8.00 és 16.00 között)
E-mail – guide@biserica-neagra.ro

Az éves brassói kulturális díjak átadására február 25-én kerül sor

Örülünk a négy jelölésnek, amelyben az idén részesültünk: az “Organ nights” sorozatért, Steffen Schlandtnak a kőhalmi orgonán játszott koncertjéért, ahol többek között a “Nothing else matters” című darab is elhangzott, az “Év kulturális intézménye” kategóriában való jelölésért, valamint a “Forum ARTE” alapítvánnyal közösen szervezett “Musica Barcensis” fesztiválért.

Idén is szavazhat ránk itt – https://bit.ly/PremiileAnuluiÎnCulturăBrașov

Örülünk, hogy rendezvényeink a közönség tetszését elnyerték, annak ellenére, hogy a világjárvány miatt kísérleti jelleggel át kellett szerveznünk őket.

Bármi is lesz a verseny kimenetele, várjuk a február 25-én 19 órakor az “Astra” moziban tartandó díjátadó gálát, mert akkor Brassó többi kulturális intézményével együtt két nem éppen könnyű, de kulturálisan gazdag évre tekinthetünk vissza, és együtt, várakozással tekinthetünk a következő kulturális évre.

Találkozunk a gálán!

https://www.facebook.com/ConsortiulCulturalCorona

https://www.facebook.com/fundatiaforumarte

https://www.youtube.com/watch?v=qWqXm7SHyss

concerte orga

Az orgonaestek visszatérnek!

Június 26-tól szeptember végéig visszatérnek az Orgonaestek a Fekete templomba. Ez a zenei fesztivál akár 2020-ban is folytathatja az 1953 óta megszakítás nélkül zajló nyári orgonakoncertek népszerű hagyományát.

További részletek hamarosan itt!

Ez a bájos dokumentumkiállítás az erdélyi szászok mindennapjait mutatja be történelmi fényképeken.

Június 20-tól, vasárnaptól egy hónapon át lesz látható a Honterus udvarban, és arra invitál mindenkit, hogy elidőzzön, tanuljon, emlékezzen és élvezze a történelmünkbe való bepillantást.

Jubileumi koncert online

1839. április 17-én került sor a Fekete templomban, a brassói evangélikus közösség és az építőmester jelenlétében, a Carl August Buchholz által épített orgona felavatására.

2021. április 17-én erre az eseményre emlékezünk egy az említett orgonán játszott, online közvetített hangversennyel. A koncert keretén belül zenével és szóval idézzük fel a hangszer történetét és elevenítjük meg azt a szerepet, amelyet Isten dicsőítésében játszik.

A hangverseny a következő linken tekinthető meg és nézhető újra:
https://www.facebook.com/OrganNights

A Fekete templom orgonahangversenyeinek hagyománya folytatódik

A Fekete templomban tartott nyári orgonahangversenyek hagyománya az idei évben is folytatódik. Az 1953 óta megszakítás nélkül megtartott koncertek alkalmával megszólal a templom világhírű Buchholz orgonája és további három a Fekete templomban található orgona is. Az előadók a közönséget interaktív és változatos műsorral fogadják majd, amely idén Erdély történeti orgonáinak bemutatásával egészül ki. A koncertekre, a lehetőségek függvényében, a templom belsejében vagy a templomudvaron kerül sor.

A pontos műsort valamint egyéb tudnivalókat a jövőben a www.bisericaneagra.ro honlapon és a Facebook Biserica Neagră – History & Music oldalon teszünk közzé.

JEGYEKET VESZ