Események


concerte orga

Az orgonaestek visszatérnek!

Június 26-tól szeptember végéig visszatérnek az Orgonaestek a Fekete templomba. Ez a zenei fesztivál akár 2020-ban is folytathatja az 1953 óta megszakítás nélkül zajló nyári orgonakoncertek népszerű hagyományát.

További részletek hamarosan itt!

Ez a bájos dokumentumkiállítás az erdélyi szászok mindennapjait mutatja be történelmi fényképeken.

Június 20-tól, vasárnaptól egy hónapon át lesz látható a Honterus udvarban, és arra invitál mindenkit, hogy elidőzzön, tanuljon, emlékezzen és élvezze a történelmünkbe való bepillantást.

Jubileumi koncert online

1839. április 17-én került sor a Fekete templomban, a brassói evangélikus közösség és az építőmester jelenlétében, a Carl August Buchholz által épített orgona felavatására.

2021. április 17-én erre az eseményre emlékezünk egy az említett orgonán játszott, online közvetített hangversennyel. A koncert keretén belül zenével és szóval idézzük fel a hangszer történetét és elevenítjük meg azt a szerepet, amelyet Isten dicsőítésében játszik.

A hangverseny a következő linken tekinthető meg és nézhető újra:
https://www.facebook.com/OrganNights

A Fekete templom orgonahangversenyeinek hagyománya folytatódik

A Fekete templomban tartott nyári orgonahangversenyek hagyománya az idei évben is folytatódik. Az 1953 óta megszakítás nélkül megtartott koncertek alkalmával megszólal a templom világhírű Buchholz orgonája és további három a Fekete templomban található orgona is. Az előadók a közönséget interaktív és változatos műsorral fogadják majd, amely idén Erdély történeti orgonáinak bemutatásával egészül ki. A koncertekre, a lehetőségek függvényében, a templom belsejében vagy a templomudvaron kerül sor.

A pontos műsort valamint egyéb tudnivalókat a jövőben a www.bisericaneagra.ro honlapon és a Facebook Biserica Neagră – History & Music oldalon teszünk közzé.

JEGYEKET VESZ